Κασσελάκης: επισκέφτηκα ένα οικείο μέρος, το Ινστιτούτο CSIS

 Κασσελάκης: επισκέφτηκα ένα οικείο μέρος, το Ινστιτούτο CSIS

Ο Στ. Κασσελάκης, μας ενημέρωσε με ανάρτησή του ότι «επισκέφτηκα ένα οικείο μέρος - το Ινστιτούτο CSIS, όπου είχα μια από τις πρώτες επαγγελματικές μου εμπειρίες το 2007. Ήμουν στην ευχάριστη θέση να ανταλλάξω απόψεις με τους διευθυντές του και να επωφεληθώ από τις πολύτιμες γνώσεις τους σχετικά με την προοδευτική διακυβέρνηση που οραματίζομαι για την Ελλάδα».

Πρόκειται για την πλέον φημισμένη «δεξαμενή σκέψης» των ΗΠΑ, σωστό «εκτροφείο» της πιο μαύρης αντίδρασης, με μεγάλη επιρροή στις αμερικανικές κυβερνήσεις και η οποία συγκεντρώνει «μυαλά» ικανά να εκπονήσουν τα πλέον πολεμοκάπηλα σχέδια προς όφελος των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων των ΗΠΑ, που άλλωστε εκπροσωπούνται στο Διοικητικό του Συμβούλιο.

Για να καταλάβει κανείς το «ποιόν» του οργανισμού, που έχει ιδρυθεί το 1962, τα τελευταία χρόνια από το ΔΣ του έχουν περάσει «φυντάνια» όπως ο διαβόητος Μπρεζίνσκι, φανατικός αντικομμουνιστής, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ επί Τζ. Κάρτερ αλλά και σύμβουλος του πρεσβύτερου Μπους, ο γνωστός Κίσινγκερ, εμπνευστής μερικών από τις επαχθέστερες ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις των ΗΠΑ, πρόεδροι και μέλη ΔΣ των πετρελαϊκών «Chevron», «Exxon Mobil», των «Dell», «Coca Cola», «General Electric», «Merrill Lynch», «Boeing», «Philip Morris», πρώην υπουργοί Αμυνας των κυβερνήσεων Κάρτερ, Κλίντον κ.ά. που αιματοκύλησαν χιλιάδες, πρώην διευθυντές της CIA κ.ο.κ.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα και τις τοποθετήσεις του τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνονται «πολεμικές προσομοιώσεις» μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας, τοποθετήσεις για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και υπέρ της «συνεκμετάλλευσης» στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, για τη ΝΑΤΟική «ολοκλήρωση» των Βαλκανίων και την αναγνώριση του Κοσόβου, και πάει λέγοντας.

Άμα δεν συμβουλευτείς αυτούς για την ...προοδευτική διακυβέρνηση, τότε ποιον;

Με τέτοια «πατριωτική αριστερά» γιατί να δυσανασχετεί η «πατριωτική» δεξιά μήπως κακοπέσει η χώρα;

Επιμέλεια: Ν.Π.

Σχόλια