ΗΠΑ: Τρομερή ενίσχυση του πολέμου στην Ουκρανία και της σφαγής στη Γάζα Του Γιάννη Ελαφρού

 ΗΠΑ: Τρομερή ενίσχυση του πολέμου στην Ουκρανία και της σφαγής στη Γάζα

Του Γιάννη Ελαφρού

Λάδι στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία και στη σφαγή στη Γάζα έριξε η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να «ξεπαγώσει» το πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 95 δισ. Δολαρίων για Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν. Με υποκρισία ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως «είναι μια καλή μέρα για την παγκόσμια ειρήνη»! Λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως οι ΗΠΑ είχαν δώσει ήδη μυστικά στο καθεστώς Ζελένσκι πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίοι μάλιστα χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία. Οι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς, που μπορούν να πλήξουν στόχους σε ρωσικό έδαφος, θεωρούνται πρόκληση για τη Ρωσία, που ήδη δηλώνει πως θα κτυπά πιο βαθιά στην Ουκρανία.

Παρά τους πανηγυρισμούς Ζελένσκι και φον Ντερ Λάιεν το αμερικανικό πακέτο δύσκολα θα ανατρέψει τη δυσχερή για το Κίεβο πορεία του πολέμου. Θα συντηρήσει ωστόσο την αιματοχυσία χιλιάδων ανθρώπων και από τις δύο πλευρές, καθώς και τον κίνδυνο επέκτασής της. Καμιά πρωτοβουλία ειρήνευσης ή έστω ανακωχής δεν εκδηλώνεται, ενώ κέρδη υπάρχουν μόνο για το ΝΑΤΟ και για τις βιομηχανίες όπλων. Είναι αποκαλυπτικό

το στοιχείο πως από τα 60,7 δισ. δολάρια που προορίζονται για την Ουκρανία, τα 20 δισ. θα πάνε απευθείας σε εταιρείες των ΗΠΑ για αγορά όπλων: Τα 14 δισ. στο Ταμείο βοήθειας στην Ουκρανία, απ’ όπου το Πεντάγωνο προμηθεύεται όπλα από το εσωτερικό, και τα υπόλοιπα για την αναπλήρωση των στρατιωτικών αποθεμάτων των ΗΠΑ. Επιπλέον «βοήθεια» 500 εκ. λιρών θα δώσει στην Ουκρανία και η Βρετανία, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό για φέτος στα 3 δισ., κάνοντας καθαρό πως το ΝΑΤΟ θέλει να συνεχιστεί ο πόλεμος μέχρι τον τελευταίο... Ουκρανό!

Όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Financial Times, κατά την πρόσφατη σύνοδο της ΕΕ, Κ. Μητσοτάκης και Π. Σάντσεθ δέχθηκαν προσωπικές πιέσεις ώστε Ελλάδα και Ισπανία να δώσουν πυραυλικά συστήματα Patriot στην Ου-κρανία (μόνο ΗΠΑ και Γερμανία έχουν δώσει). Επιπλέον, το Κίεβο ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και για τους ρωσικούς S-300, που διαθέτει η Ελλάδα, σύστημα που χρησιμοποιεί ήδη ο ουκρανικός στρατός. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης είπε πως δεν θα αδυνατίσει η ελληνική αεράμυνα, χωρίς να διαψεύσει ευθέως το δημοσίευμα. Ας σημειωθεί πως η Ελλάδα έχει στείλει ήδη μια συστοιχία Patriot για την άμυνα των πετρελαιάδων της. Σαουδικής Αραβίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στον πόλεμο της Ουκρανίας, στη Μέση Ανατολή και γενικότερα στα επιθετικά σχέδια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Απεναντίας, η ανάδειξη κυρίως του «αδυνατίσματος της άμυνας των νησιών», όπως κάνει και το ΚΚΕ, όχι μόνο ενισχύει την εθνικιστική αντιπαράθεση με την Τουρκία, αλλά είναι ανοικτή σε νέα εξοπλιστικά πακέτα που «θα οχυρώσουν τα νησιά μας». Κι ενώ αποκαλύπτονται διαρκώς ομαδικοί τάφοι Παλαιστινίων (πιο πρόσφατα στο νοσοκομείο «Νάσερ» στη Χαν Γιούνις) και οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 34.262 (77.229 είναι τραυματίες), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να δώσουν ένα τεράστιο πακέτο ενίσχυσης-επιβράβευσης για την εθνοκάθαρση στο Ισραήλ, ύψους 26 δισ. δολαρίων! Με τον τρόπο αυτό ανάβουν πράσινο φως στη δολοφονική επιχείρηση στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει έως και 1,5 εκατομμύριο Παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Τα χέρια του Μπάιντεν και όσων ψήφισαν αυτό το πακέτο, εν μέσω γενοκτονίας, είναι βαμμένα με αίμα.

ΠΗΓΗ: Πριν

Σχόλια