Το Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

 Το Ισραήλ συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού

Την ίδια ώρα που το Ισραήλ σε στενή «συνεννόηση» με τις ΗΠΑ και άλλους «συμμάχους» επεξεργάζεται την εξαπόλυση νέων χτυπημάτων εναντίον του Ιράν και ιρανικών στόχων, ρίχνοντας κι άλλο «λάδι στη φωτιά» στη Μέση Ανατολή, ο ισραηλινός κατοχικός στρατός συνεχίζει με αμείωτη ένταση τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά από 195 μέρες ισραηλινών επιθέσεων οι νεκροί Παλαιστίνιοι έφτασαν τους 33.970 και οι τραυματίες τους 76.770, όπως ανακοίνωσε χτες το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε τουλάχιστον 71 και οι τραυματίες σε 106.

Νεότερα στοιχεία της UNICEF αναφέρουν ότι τα νεκρά παιδιά είναι πάνω από 13.800, ενώ ένα παιδί τραυματίζεται ή σκοτώνεται κάθε δέκα λεπτά.

Υπολογίζεται επίσης ότι πάνω από 19.000 παιδιά και έφηβοι έχουν μείνει ορφανά και ότι πάνω από 10.000 γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις.

Και συνεχίζει η UNICEF: Ακόμα και οι πόλεμοι έχουν κανόνες. Κανένα παιδί δεν πρέπει να αποκοπεί από τις βασικές υπηρεσίες, ούτε να του λείψει η ανθρωπιστική βοήθεια. Κανένα παιδί δεν πρέπει να κρατηθεί όμηρος ή να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε μέσο σε ένοπλες συγκρούσεις. Τα νοσοκομεία και τα σχολεία πρέπει να προστατεύονται από βομβαρδισμούς και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. 

Ισραηλινά άρματα μάχης ξαναμπήκαν χτες βαθιά στη βόρεια Γάζα, βάλλοντας κατά αμάχων που παραμένουν στην περιοχή παρά τις δραματικές ελλείψεις τροφίμων, τα βομβαρδισμένα τους σπίτια και τη διάλυση όλων των βασικών υποδομών. Σε αυτό το φόντο τρόμου, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων του ΟΗΕ (WFP) ανακοίνωσε χτες ότι μπόρεσαν να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας μόλις 3 φορτηγά του Οργανισμού με τρόφιμα...

Σκηνές από κόλαση θυμίζει και ο πολλές φορές βομβαρδισμένος προσφυγικός καταυλισμός Νουσεϊράτ, που τις τελευταίες μέρες βάλλεται ξανά με ιδιαίτερη σφοδρότητα από τον ισραηλινό στρατό. Στα ερείπια χιλιάδων σπιτιών που βομβαρδίστηκαν υπολογίζεται ότι βρίσκονται εκατοντάδες πτώματα αμάχων. Μέσα στις τελευταίες 2-3 μέρες υπολογίζεται ότι σκοτώθηκαν πάνω από 75 άτομα, 344 τραυματίστηκαν και τουλάχιστον 100 αγνοούνται.

Επίσης χτες, υγειονομικοί εργάτες βρήκαν νέο μαζικό τάφο σε χώρο του Νοσοκομείου «Αλ Σίφα». Μεταξύ των τουλάχιστον 30 πτωμάτων υπήρχαν πτώματα γυναικών και ασθενών. Πρόκειται για τον δεύτερο μαζικό τάφο στον συγκεκριμένο χώρο από την αρχή της βδομάδας...

Την ίδια ώρα, ΗΠΑ και Ισραήλ μελετούν από κοινού τα σχέδια για την επόμενη φάση του μακελειού, τη γενικευμένη χερσαία επίθεση στη νότια πόλη Ράφα, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι πάνω από 1,5 εκατ. άμαχοι και εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Τα σχέδια αυτά τέθηκαν χτες το βράδυ στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης υψηλόβαθμων Αμερικανών και Ισραηλινών αξιωματούχων.

Από την κυβέρνηση των ΗΠΑ συμμετείχαν ο Τζέικ Σάλιβαν (σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου) και ο απεσταλμένος του Μπάιντεν για τη Μέση Ανατολή, Μπρετ ΜακΓκερκ. Από την πλευρά του Ισραήλ συμμετείχαν ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζάχι Χανέγκμπι.

Τα θέματα που συζητήθηκαν περιλάμβαναν τον «επιχειρησιακό και ανθρωπιστικό σχεδιασμό για τη Ράφα». Σε ένα τέτοιο φόντο, μάλιστα, καταγράφονται πιο εντατικές προετοιμασίες του ισραηλινού στρατού στη νότια Γάζα και επιφυλακή δυνάμεων.

 

Σχόλια