Γράμμα απ’ την Jingjiang για ότι συμβαίνει στην Κίνα Του Γρηγόρη Τραγγανίδα

 Γράμμα απ’ την Jingjiang για ότι συμβαίνει στην Κίνα

Του Γρηγόρη Τραγγανίδα

Με την αλήθεια συμβαίνει το εξής μυστήριο πράμα: Έχει την υπομονή και την επιμονή της υγρασίας. Θα σκάσει στον τοίχο ό,τι και να κάνεις.

Αυτό συνέβη και με την Σαγκάη:

Με τα κανάλια να μην βρίσκουν ούτε έναν Έλληνα που ζει εκεί και να επιβεβαιώνει το αφήγημα της δυτικής προπαγάνδας, η οποία κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παρουσιάσει την Κίνα ως ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Σερβίρεις με μπόλικο αντικομμουνισμό - ο οποίος πάει με όλα, ανεξάρτητα από το ποσό άσχετα είναι - και να πώς ξεχνιούνται το όνειδος της παράστασης του Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή και το φτωχοποιημένο Πάσχα.

Μαζί με το προπαγανδιστικό φιάσκο των «αιμοδιψών» Ρώσων. (Αν και τώρα τα εγχώρια ΜΜΕ το πέρασαν σε νέα πίστα: Οι Ρώσοι φαντάροι δεν πίνουν μόνο ανθρώπινο αίμα με χαβιάρι. Βιάζουν και γυναικόπαιδα. Διότι πρέπει να πυροδοτηθεί και η παλαιάς κοπής άθλια προπαγάνδα με τους «βιαστές» μαχητές του Κόκκινου Στρατού στο απελευθερωμένο Βερολίνο το 1945. Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει).

Ακριβώς αυτά μου γράφει και ο φίλος μου ο Στέλιος που ζει χρόνια στην Κίνα, λοιπόν. Τώρα είναι στο Jingjiang, ένα χωριό 700.000 κατοίκων, 360 χιλιόμετρα από την Σαγκάη. Με την άδειά του, διότι το fb τον έχει αποκλείσει, δημοσιεύω το γράμμα του:

«Καλημέρα. Καλά είμαι. Απ’ ό,τι μου λέει και ο αδελφός μου από τον Καναδά, οι δυτικές ειδήσεις για Κίνα και Ρωσία έχουν εκτοξευτεί στο ζενίθ της βρόμικης προπαγάνδας.

Ναι. Στη Σαγκάη τα ημερήσια κρούσματα έχουν φτάσει τις 7.000. Σε μια πόλη των 25.000.000. Δηλαδή 0.028%.

Πριν οι ελληνάρες αναφερθούν στη Σαγκάη να υπολογίσουν τα ημερήσια κρούσματα στην Ελλάδα σε αναλογία με τον ελληνικό πληθυσμό.

Όμως το πόσο γρήγορα οργανώθηκε το κράτος και τι προσφέρει στους πολίτες που είναι σε καραντίνα είναι όνειρα θερινής νύχτας για τη... δημοκρατική Ελλάδα. Στους γέρους και ανθρώπους με κινητικά προβλήματα δωρεάν τρόφιμα από σουπερμάρκετ κάθε τρεις μέρες. Στους υπόλοιπους που είναι καραντίνα δωρεάν παράδοση τροφίμων που οι ίδιοι παραγγέλνουν και πληρώνουν για την αγορά, ηλεκτρονικά από το τηλέφωνο.

Κάνουν καραντίνα 7 μέρες, είτε σε ειδικά διαμορφωμένους υγειονομικούς χώρους, αν τα νοσοκομεία είναι γεμάτα, είτε στα σπίτια τους. Κάθε δυο μέρες τους γίνεται δωρεάν τεστ. Μόλις το τεστ βγει αρνητικό είναι πάλι ελεύθεροι. Μηδέν θάνατοι και μόνο 9 άτομα στην εντατική. Σύγκρινε αυτά με τα αντίστοιχα στην Ελλάδα και βγάλε μόνος σου συμπέρασμα.

Στο Καναδά η τηλεόραση έδειξε το Τζινγκτζιανγκ. Την πόλη που είμαι εγώ. Πριν λίγο μιλούσα με τον αδελφό μου στο viber και ήταν πανικόβλητος. Δείχναν την αστυνομία να πιάνει ανθρώπους με τσιμπίδα για να τους κάνει τεστ. Έσκασα στα γέλια. Διότι αν δεις πόσο οργανωμένα και ανθρώπινα συμπεριφέρονται οι νοσοκόμοι στον κόσμο θα πάθεις πλάκα.

Οι νοσοκόμοι εργάζονται σε 24η βάση περιμένοντας για τεστ αστούς που είχαν και βραδινές εργασίες. Αυτά τα έζησα. Δεν τα άκουσα.

Σχεδόν όλες οι πόλεις που βρίσκονται στις περιφέρειες της Σαγκάης και του Τζινλιν είχαν μπει σε καραντίνα. Αυτό τι σημαίνει: Μέσα στην πόλη μπορείς να κυκλοφορείς ελεύθερα. Δεν υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση από πόλη σε πόλη. Αν θέλεις να πας από πόλη σε πόλη τότε στην πόλη που θα πας, για να περάσεις τα διόδιά της πρέπει να δείξεις αποτελέσματα αρνητικού τεστ πριν 24 ώρες. Αφού μπεις στην πόλη πρέπει να κάνεις καραντίνα 3 μέρες. Κάθε μέρα σε επισκέπτεται κλιμάκιο ανά πάσα στιγμή και σου κάνουν δωρεάν τεστ. Αν μετά το τρίτο τεστ συνεχίζεις να είσαι αρνητικός τότε κυκλοφορείς ελεύθερα. Δεν σκοτώνουν ζώα.

Σε αυτούς που επιβάλλεται καραντίνα αλλά είναι επισκέπτες, παρέχεται καθημερινά δωρεάν φαγητό με ντελίβερι.

Αν όμως κάνεις το λάθος και παραβιάσεις την καραντίνα τότε πας μέσα φυλακή και απομόνωση.

Μόνο στις περιοχές που παρουσιάστηκαν κρούσματα υπάρχουν περιορισμοί στο σπίτι μέχρι το τεστ να δείχνει αρνητικό.

Εδώ σε εντοπίζουν αν μετακινείσαι μέσω του κινητού. Από την κυψέλη της κάθε περιοχής. Αν πας σε περιοχή με έστω 1 κρούσμα εμφανίζεται αστεράκι στο κινητό σου.

Κάποιος ελληναράς αποφάσισε να αφήσει το κινητό στο σπίτι του. Όταν πήγε να περάσει τα διόδια του ζητήθηκε το κινητό. Είπε ότι το ξέχασε στο σπίτι. Η αστυνομία τον γύρισε πίσω...(laugh)(laugh) μαλάκας... νόμιζε πως βρισκόταν στην Ελλάδα».

Μιας κι εγώ είμαι στην Ελλάδα, πάω να ταΐσω τον μονόκερο, για να προλάβω τα δελτία ειδήσεων.

Διότι η φτώχεια αντέχεται αν είναι να πάνε διακοπές τα αφεντικά.

Αλλά μην ψοφήσουμε και ανενημέρωτοι!

 

ΠΗΓΗ: FB

Σχόλια