Απαγόρευσαν 11 κόμματα και έβαλαν όλα τα ΜΜΕ κάτω από ενιαίο έλεγχο στην Ουκρανία

 Απαγόρευσαν 11 κόμματα και έβαλαν όλα τα ΜΜΕ κάτω από ενιαίο έλεγχο στην Ουκρανία

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας απαγόρευσε την πολιτική δουλειά 11 κομμάτων που χαρακτήρισε φιλορωσικά καθ’ όσο εφαρμόζεται στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του προς τους πολίτες, που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης χθες Σάββατο το βράδυ.

Ανάμεσα στις παρατάξεις, κόμματα, οργανώσεις η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύθηκε είναι η Πλατφόρμα της Αντιπολίτευσης, κόμμα εκπροσωπούμενο στο κοινοβούλιο με 44 βουλευτές.Ο κατάλογος των κομμάτων περιλαμβάνει και το κόμμα Nashi (δικό μας) με επικεφαλής τον Yevhen Murayev. Οι βρετανικές αρχές, υπουργείο εξωτερικών, είχαν «προειδοποιήσει» ότι η Ρωσία ήθελε να τοποθετήσει τον Μουράγιεφ ως ηγέτη της Ουκρανίας.

Είναι κόμματα και οργανώσεις που ποτέ δεν μετέφεραν τις απόψεις τους τα κομάντα της πληροφόρησης που δήθεν το παίζουν πολεμικοί αναταποκριτές στην Ουκρανία. Ονόματα δε λέμε υπολήψεις δεν θίγουμε..

Τα 11 κόμματα η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύθηκε από χθες βράδυ θεωρούνται ευρωσκεπτικιστικά, αντιφιλελεύθερα ή φιλορωσικά. Ο κ. Ζελένσκι διευκρίνισε ότι διέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης να εφαρμόσει πάραυτα την απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Ο Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα που συγκεντρώνει όλα τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα σε μια πλατφόρμα, επικαλούμενος τη σημασία της «ενιαίας πολιτικής πληροφόρησης», με την επίκληση του στρατιωτικού νόμου, ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση η προεδρία της χώρας.

Προφανώς ο Ζελένσκι και οι συν αυτώ παίρνουν τα μέτρα τους για να ελέγξουν παραπέρα τον πληθυσμό ώστε να μην έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Είναι σαφώς μια ένδειξη για τις φυγόκεντρες δυνάμεις που αναπτύσσονται εντός της χώρας από την αδιέξοδη πολιτική Ζελένσκι και πριν και μετά τον πόλεμο. Να μην ξεχνάμε ότι είχαν απαγορεύσει κόμματα και πολύ πριν τον πόλεμο όπως του Ουκρανικό ΚΚ.

Ν.Π.

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου