Ο γερο τυφλοπόντικας της ιστορίας δουλεύει ασταμάτητα…

 Ο γερο τυφλοπόντικας της ιστορίας δουλεύει ασταμάτητα…

Γεμάτος ενθουσιασμό, ένας «στρατηγικός αναλυτής» σε τηλεοπτικό πάνελ ανέλυε τις προάλλες με νούμερα και στοιχεία τον «κομβικό ρόλο» της χώρας στις εξελίξεις γύρω από την Ουκρανία. Είπε μεταξύ άλλων ότι «έχουμε στην Πολωνία (αμερικανικά) F-15 που συνεκπαιδευόντουσαν με ελληνικά F-16, ελικόπτερα Apache που πριν από δυο βδομάδες συμμετείχαν σε κοινή άσκηση με ελληνικά Apache και είναι αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία».

 Είπε ακόμα πως οι ΗΠΑ «διαθέτουν και ετοιμοπόλεμες μονάδες, 2-4 γιγάντιες μεραρχίες, οι οποίες πολλές φορές τις έχουμε δει κομμάτια τους να έρχονται στην Αλεξανδρούπολη. Τα γιγάντια αυτά πλοία έρχονται, ξεφορτώνουν 100 ελικόπτερα και 500 τεθωρακισμένα, είναι το υλικό αυτών των μονάδων. Αυτά πήγαιναν μέχρι τη Ρουμανία, έκαναν ας το πούμε μια δοκιμή, και ξαναγύριζαν πίσω». Μετά απ' αυτά, ο υφυπουργός Εξωτερικών που καθόταν δίπλα του βρήκε το θράσος να ψελλίσει: «Μην μπαίνουμε απευθείας στην πολεμική εμπλοκή. Μην καλλιεργούμε την εντύπωση ότι αύριο το πρωί θα αρματωθούμε και θα πάμε να πολεμήσουμε, είμαστε πολύ μακριά». Η «εμπλοκή» δηλαδή - σύμφωνα με την κυβέρνηση - είναι μόνο «να αρματωθούμε», θέλοντας να κρύψει ότι η Ελλάδα είναι χωμένη μέχρι τον λαιμό στον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και αναλαμβάνει ρόλους διακομιστή και συνεκπαιδευτή των στρατιωτικών δυνάμεων που συμμετέχουν στην περικύκλωση της Ρωσίας. Αν αυτό δεν είναι εμπλοκή με κεφαλαία γράμματα, τότε τι είναι; Όσο για τις «αρματωσιές», έρχεται δεύτερος ο υφυπουργός. Τον πρόλαβε ο προϊστάμενός του, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι όπως στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον ο ελληνικός στρατός «είναι έτοιμος να χύσει το αίμα του» μαζί με τους Αμερικανούς...

Στους "Ράδιο Αρβύλα" πρόσφατα παρουσιάστηκε μια δημοσκόπηση με το ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος καρνάβαλος. ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ ή ΕΕ; Εννοείται ότι δεν θεωρούμε ότι μια συντηρητική σατιρική εκπομπή θα κάνει κάποια δημοσκόπηση με επιστημονικούς αντικειμενικούς όρους αλλά μας εξέπληξε το αποτέλεσμα. Τι πήραν; ΗΠΑ 18%, Ρωσία 14% και ΕΕ 68%!!! Ένα μικρό δείγμα για την πολιτική ευαισθησία του λαού μας.

Βέβαια αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο μεγάλος ωφελημένος όλη αυτή την περίοδο της έντασης είναι οι ΗΠΑ και χαμένοι όλοι οι παρατρεχάμενοι που εκόντες άκοντες  στοιχίζονται πίσω τους.

Αφού συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, ο αεικίνητος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα και αρχιτέκτονας του ναζιστικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία το 2014 Τζέφρι Πάιατ σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει πως εκτίμησε την ευκαιρία για συνάντηση σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, υπογραμμίζοντας την κοινή δέσμευση για υποστήριξη της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας πέταξε και τα εύσημα για να κορδώνονται οι ντόπιοι υποτακτικοί.

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας ως βασικού συμμάχου που υπερασπίζεται τη ΝΑ πτέρυγα του ΝΑΤΟ».

Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Ξεφτίλες σαν αυτούς που συναντάτε δεν θα γίνουμε. Ούτε συνοδοιπόροι, ούτε πολύ περισσότερο δολοφόνοι σαν και εσάς. Ο λαός μας θα δώσει την απάντηση του. Θα σας πετάξει εσάς, τις βάσεις σας, το ΝΑΤΟ σας και τις πολιτικές σας στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας όπως και τους πολέμους σας, σύντροφοι και συναγωνιστές με τους λαούς του κόσμου.

Ο γερο τυφλοπόντικας της ιστορίας δουλεύει ασταμάτητα…

 

Ν.Π.

 

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου