Δολοφονικές αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, των «φίλων και συμμάχων» μας, παρά και ενάντια στο διεθνές δίκαιο

 Δολοφονικές αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ, των «φίλων και συμμάχων» μας, παρά και ενάντια στο διεθνές δίκαιο

Η εικόνα είναι από παλιότερη επιδρομή

Νέες επιδρομές στα σύνορα Συρίας και Ιράκ πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, με το Πεντάγωνο να ισχυρίζεται ότι στόχος ήταν «παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν» που εμπλέκονται σε επιθέσεις «εναντίον αμερικανικού προσωπικού και εγκαταστάσεων στο Ιράκ».

Ήταν η δεύτερη φορά μετά την ορκωμοσία του «δημοκράτη» Μπάιντεν που οι ΗΠΑ προχωρούν με το ίδιο πρόσχημα σε βομβαρδισμούς στην περιοχή, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή επιδίωξη της Ουάσιγκτον για συνέχιση των επεμβάσεων και των πολέμων στην ευρύτερη περιοχή, εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα.

Σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο SANA, ένα παιδί σκοτώθηκε και τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν στους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντέιρ Ες Ζορ. Σύμφωνα με τη Δαμασκό, οι αμερικανικές βόμβες στοχοποίησαν σπίτια και όχι στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους μίλησαν για... «αμυντικά αεροπορικά πλήγματα» και «απαραίτητη, προσήκουσα και μελετημένη» ενέργεια, με σκοπό «να περιοριστεί ο κίνδυνος κλιμάκωσης και επίσης να σταλεί ένα καθαρό και αναμφίβολο αποτρεπτικό μήνυμα».

Τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς καταδίκασαν η Συρία, με το υπουργείο Εξωτερικών να καταγγέλλει «κατάφωρη παραβίαση της ιερότητας των συριακών και ιρακινών εδαφών», αλλά και ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράκ, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση των ΗΠΑ «παραβίαση κυριαρχίας».

«Οι ΗΠΑ διαταράσσουν την ασφάλεια στην περιοχή και ένα από τα θύματα αυτής της διαταραχής θα είναι οι ίδιες οι Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν.

Ποιο δικαίωμα, και από πού απορρέει, των ΗΠΑ να βομβαρδίζουν όπου και όποιον θέλουν; Αυτούς τους δολοφόνους θεωρούμε φίλους και συμμάχους;

Έχει υπάρξει μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο πιο φονική ιμπεριαλιστική πολιτική από αυτή των ΗΠΑ; Δεν  θα έπρεπε αντί να τις κάνουν τεμενάδες να τις αποβάλλουν από κάθε διεθνή οργανισμό;

Δεν θα έπρεπε;

 

Ν.Π.

Σχόλια