Βρήκαμε παπά ας θάψουμε πέντε - έξη είναι το δόγμα της κυβέρνησης
«Η σημερινή μας συνεδρίαση ολοκληρώνει έναν μεγάλο και -πιστεύω- παραγωγικό κύκλο κυβερνητικής δράσης. Στη διάρκεια του ταραγμένου 2020 ψηφίσαμε 113 νομοσχέδια, δρομολογήσαμε δεκάδες τολμηρές μεταρρυθμίσεις, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες προκλήσεις στο τριπλό μέτωπο της πανδημίας, της οικονομίας, αλλά και των εθνικών θεμάτων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο και κάνοντας «ταμείο», μίλησε για 113 νομοσχέδια και «δεκάδες τολμηρές μεταρρυθμίσεις» που δρομολόγησε η κυβέρνηση τη χρονιά που φεύγει, επιβεβαιώνοντας το «γάζωμα» που «έτρεξε» απέναντι στο λαό και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας. Βρήκαμε παπά ας θάψουμε πέντε - έξη είναι το δόγμα της κυβέρνησης.
Δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα της δήθεν κοινοβουλευτικής διαβούλευσης. Τα κατορθώματα της Κεραμέως να εξισώσει μέσω των επαγγελματικών δικαιωμάτων τα πτυχία των ελληνικών ΑΕΙ με το κάθε τυχάρπαστο παραμάγαζο του ιδιωτικού τομέα δείχνει και τη λογική τους εξυπηρέτησης των συμφερόντων που τους στηρίζουν, και το μίσος τους για κάθε τι δημόσιο αλλά και που γράφουν τους περιορισμούς του συντάγματος…
Το «ταμείο» της κυβέρνησης δείχνει πόσο κυνικά αντιμετωπίζει το ξέσπασμα του κορονοϊού, αφού τον αξιοποιεί ως μοναδική ευκαιρία για να φέρει και να ψηφίσει στη Βουλή κάθε επιθυμία του κεφαλαίου. Αυτό φάνηκε και προχτές, με τις απαράδεκτες τροπολογίες και το νομοσχέδιο - «σκούπα» για την κυριακάτικη αργία, τον κατώτατο μισθό κ.ά. Τόσους μήνες δηλαδή που ο εργατόκοσμος αγωνιά αβοήθητος, που θρηνεί χιλιάδες θύματα και μένει χωρίς εισόδημα ή ζει με τα πενιχρά επιδόματα, η κυβέρνηση «τρέχει και δεν φτάνει» να ψηφίζει μέτρα.
Απάντηση σε αυτήν την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, στο έδαφος της κρίσης και των μεγάλων δυσκολιών που έχει το κεφάλαιο να ανακάμψει, είναι οι κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις εργαζομένων, σωματείων και φορέων. Είναι η φωνή τους που ακούγεται δυνατά κάτω από τη μάσκα, στέλνοντας μήνυμα ότι οι αγώνες δεν θα μπουν στο γύψο με πρόσχημα την πανδημία και ότι κυβέρνηση και εργοδοσία λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτή η πλούσια αγωνιστική δράση αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια και είναι το πραγματικό «ταμείο» που κάνουν οι εργαζόμενοι από τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας.
Επιμέλεια:Ν.Π.
ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης, Τα Νέα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου