Επιστήμη και έρευνα κατακρεουργούνται από το σύστημα του ανταγωνισμού και του κέρδους Θύματα του εκατομμύρια άνθρωποι



Επιστήμη και έρευνα κατακρεουργούνται από το σύστημα του ανταγωνισμού και του κέρδους Θύματα του εκατομμύρια άνθρωποι

Επιστήμη, ζωή και θάνατος! Σκανδαλώδης η απόπειρα εξαγοράς Γερμανών ερευνητών από τις ΗΠΑ. Πάνω από 20 ερευνητικές ομάδες σε 3 ηπείρους ερίζουν σήμερα σε έναν αγώνα δρόμου για την ανακάλυψη εμβολίου κατά του COVID-19. Το έπαθλο: τεράστια μονοπωλιακά υπερκέρδη απ' το πατεντάρισμά του, γόητρο, γεωπολιτικά παίγνια...

  Απίστευτη σπατάλη δυνάμεων σε ανταγωνιστική βάση, με όρους μυστικότητας, τη στιγμή που η ανοικτή συνεργασία της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας θα συνέβαλλε στην επίσπευση της εύρεσης των βέλτιστων και ασφαλέστερων λύσεων!
  Αυτό είναι το κυρίαρχο σύστημα που υπονομεύει την επιστήμη, ακόμα και σε συγκυρίες που απειλούνται πληθυσμοί με γενοκτονία λόγω μιας πρωτόγνωρης πανδημίας...
  Τι γίνεται όμως όταν η επιστήμη δεν θυσιάζεται στον βωμό του κέρδους;… Στις αρχές της δεκαετίας του ’50 η πολιομυελίτιδα ήταν η πιο μεταδοτική νόσος στις ΗΠΑ. Το 1952 ο μεγάλος Αμερικανός καθηγητής Jonas Edward Salk ανακοίνωσε την ανακάλυψη του εμβολίου κατά του ιού. Μετά την ανακάλυψη, ο ερευνητής ρωτήθηκε ποιος θα έχει την πατέντα για το νέο φάρμακο. «Θα έλεγα ο κόσμος», απάντησε ο Salk.
Την παραπάνω ιστορία μας θύμισε με ανάρτηση του στο FB ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Πατέλης.
Ένας ολόκληρος πλανήτης σε πρωτόγνωρη κατάσταση, εκατοντάδες χιλιάδες τα επίσημα κρούσματα, εκατομμύρια τα πραγματικά, ο θάνατος να σέρνει τον χορό σε κάθε γωνιά του πλανήτη και όλη η σχετική έρευνα να είναι μυστική, απόρρητη από την επιστημονική κοινότητα, όταν η κάθε πρόοδος θα μπορούσε να δώσει φτερά στην επιτυχία και για την παραγωγή εμβολίου και για την παραγωγή αντιικών φαρμάκων.
Το κέρδος να είναι καλά.
Βασιλιάς πάνω από τη ζωή.
Θέλουν να το έχουμε όχι μόνο βασιλιά αλλά και οδηγό στη ζωή μέχρι και τον τάφο.
Να το χαίρονται.
Αυτή η παγκόσμια κρίση έχει και ένα καλό. Αποκάλυψε ότι ο δρόμος που πηγαίναμε ήταν αδιέξοδος. Καιρός να στρίψουμε το τιμόνι αλλιώς…

Σχόλια