Στην Κίνα δημιουργείται ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο μεγάλων δεδομένων



Στην Κίνα δημιουργείται ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο μεγάλων δεδομένων για τη Γη
Στις 12 Φεβρουαρίου, στο Πεκίνο, σύμφωνα με τον ιστότοπο "Huanciuvan", ξεκίνησε το "Επιστημονικό Έργο των μεγάλων δεδομένων για τη Γη" (CASEarth), το οποίο αναπτύχθηκε από την Ακαδημία Επιστημών της Κίνας (AΕΚ) ως ειδική στρατηγική επιστημών και τεχνολογικών έργων κατηγορίας Α.
Στο πλαίσιο αυτού του πενταετούς προγράμματος, δημιουργείται ένα διεθνές επιστημονικό κέντρο μεγάλων δεδομένων για τη Γη, το οποίο θα έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.
Υπεύθυνος του ειδικού έργου, είναι το μέλος της ΑΕΚ Guo Huadunzayavil, ο οποίος δήλωσε, ότι το έργο καλύπτει εννέα κατευθύνσεις, συμπεριλαμβάνοντας: το γενικό επιστημονικό πρόγραμμα CASEarth · τους μικρούς δορυφόρους CASEarth · την πλατφόρμα υπηρεσιών σύννεφο (cloud services)1 · το ψηφιακό “Μία ζώνη, ένας δρόμος” · το πανέμορφο πανόραμα της Κίνας · η βιοποικιλότητα και η περιβαλλοντική ασφάλεια, · οι τρισδιάστατες πληροφορίες για τις θάλασσες, · το χρονικό και χωρικό περιβάλλον σε τρεις πόλους και · την επιστημονική πλατφόρμα της ψηφιακής Γης.
Σύμφωνα με τον Guo Huadong, μια ομάδα περισσότερων από 1200 ερευνητών από 129 κινεζικά και ξένα ιδρύματα θα επικεντρωθεί σε τρεις τομείς εργασίας, όπως · η δημιουργία ενός είδους πλατφόρμας για υπηρεσίες σύννεφο (cloud services) για μεγάλα δεδομένα της Γης · η οικοδόμηση μιας επιστημονικής πλατφόρμας της ψηφιακής Γης και · η αναζήτηση ενός νέου μοντέλου επιστημονικής ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΑΕΚ Bai Chunli, η μελέτη και η χρήση μεγάλων δεδομένων για τη Γη, τα οποία έχουν γίνει ένας σημαντικός στρατηγικός πόρος, είναι εξαιρετικά αναγκαία για το κράτος. Ο διευθυντής της AΕΚ εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι αυτό το ειδικό πρόγραμμα θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις στρατηγικές ανάγκες των διαφόρων χωρών και περιφερειών, θα υποστηρίξει τη διεπιστημονική έρευνα των επιστημόνων, θα επιδείξει επιστημονικά αποτελέσματα σε επιλεγμένους τομείς και θα προσφέρει υπηρεσίες στη διάδοση της επιστημονικής γνώσης.
Μετάφραση: Κωνσταντίνος Κατσιάβαλος
ΠΗΓΗ: "Λαϊκή Ημερησία Εφημερίδα" oneline

Σχόλια